Karma Trinley Ling

Boeddhistische meditatie & studie groep

Karma Kagyu Boeddhisme

Beatrix Hoeve 37, 2804 HC Gouda, Nederland

 https://www.facebook.com/KarmaTrinleyLing

karma.trinley.ling@gmail.com

06 16 74 23 02 (Hanna)

Chenrezig meditatie

De verlichtingskwaliteit van het medegevoel wordt uitgedrukt in de vorm van Chenrezig (in sanskrit: Avalokiteshvara). De naam betekend: "Hij die liefdevol naar alle wezens kijkt". 

In staande vorm wordt hij met duizend armen afgebeeld, ten teken dat hij alle wezens bij wil staan. 

Wij mediteren op de vorm van Chenrezig met vier armen. De vier armen verwijzen naar de vier 'Onmetelijken': de verlichte eigenschappen van universele liefde, medegevoel, medevreugde en gelijkmoedigheid. 

Door te mediteren op Chenrezig maken we zijn eigenschappen in ons wakker en versterken we deze kwaliteiten in ons. 

Het is belangrijk om te begrijpen, dat wij niet gescheiden zijn van Chenrezig. Hij is niet iets wat alleen buiten ons bestaat, evenmin is hij alleen een abstractie. Chenrezig is in ons, omdat de kwaliteiten van liefde en medegevoel inherent in onze geest aanwezig zijn, ze hoeven er niet aan toegevoegd te worden. We dragen de kiem van boeddhaschap al in ons, dat is onze boeddhanatuur. Door op Chenrezig buiten ons te mediteren worden deze verlichte kwaliteiten in ons gewekt en versterkt: de boeddha in ons zelf herkennen door in de spiegel te kijken en dan in dat gewaarzijn te rusten.

Voorafgaand aan de meditatie is er mogelijkheid voor extra uitleg. De meditatie wordt gezongen in het tibetaans, vertaling naar het nederlands is beschikbaar.

 

Duur? Ca 45 min.

Wanneer? wisselende dagen, zie onderstaande agende. De meditatie begint om 19:30uur.

November 2017
vrijdag 10
donderdag 16
dinsdag 21
maandag 27
December 2017
donderdag 7
woensdag 13
dinsdag 19