Karma Trinley Ling

Boeddhistische meditatie & studie groep

Karma Kagyu Boeddhisme

Beatrix Hoeve 37, 2804 HC Gouda, Nederland

 https://www.facebook.com/KarmaTrinleyLing

karma.trinley.ling@gmail.com

06 16 74 23 02 (Hanna)

Welkom bij Karma Trinley Ling!

Karma Trinley Ling werd in Januari 2006 opgericht onder de zegen en spirituele leiding van de 17de Karmapa Trinley Thaye Dorje.

Karma Trinley Ling begon met de wens naar een plek om de leer van de boeddha te bestuderen. Van daaruit is het gegroeit naar een plek voor studie en meditatie, waar de leer van de boeddha voor iedereen toegankelijk is. We volgen de traditie van het Karma Kagyu boeddisme, één van de vier grote stromingen van het tibetaans boeddhisme. 

H.H. Karmapa Trinley Thaye Dorje is de spirituele leider van de Karma Kagyu linie. Hij heeft Khenpo Ngedon Rigdrol aangewezen om Karma Trinley Ling te ondersteunen en te begeleiden.

We organiseren regelmatig lezingen of workshops met ervaren boeddhistische leraren.

Eens in de week komen we samen voor de meditatie op liefde en medegevoel (Chenrezig / Avalokitshwara). De meditatie wordt gezongen in het tibetaans, vertaling naar het engels en nederlands is beschikbaar. 

Daarnaast ontmoeten we eens in de maand voor "Sangha Sunday". Deze dag bestaat uit chenrezig meditatie, gezamenlijke lunch en samen lezen en bespreken van een boeddhistische test. De tekst is in het engels, dus bespreken we de tekst dan ook in het engels. 

Je bent van harte welkom!